Ervaringsverhalen

Vrouw, 31 jaar,
20 februari 2019

Jou ben ik ook erg dankbaar Jeannette!
We doen o zo goed werk voor mij. Het geeft me zoveel goeds dat ik bij je terecht kan en ik bij jou begrip voel voor wat ik voel. Zo kan ik echt aan mezelf werken en mezelf beter snappen. Elke keer als ik wegga (en de tijd erna) dan voel ik het … Dan voel ik dat het me verrijkt zo’n bezoek aan jou. Bedankt dat je naast me blijft staan en je me al zo lang bijstaat.

Sandra, 39 jaar
30 april 2018

Via mijn osteopaat kwam ik bij Jeannette. Mijn leven lang liep ik telkens tegen een muur. Mijn lijf zette iedere keer de rem erop en ik begreep niet hoe ik hiermee aan moest. Ik wilde verder! Jeannette heeft mij op een prachtige manier geholpen om oud zeer op te ruimen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet verwoorden. Binnen een veilige omgeving en de deskundige begeleiding van Jeannette heb ik traumatische ervaringen daar kunnen verwerken, waar het nodig was. Doodeng, maar ook bevrijdend. Kwartjes vallen op hun plek. Geduld, rust en vertrouwen. Dat is wat ik voor een groot gedeelte terug heb gekregen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik = (weer) ik. DANK

Vrouw, 40 jaar

De psychomotorische therapie is voor mij enorm waardevol geweest. Voordat ik aan de therapie begon zat ik heel erg in mijn hoofd, was continu met de gedachten ergens, maar niet bij het hier en nu. Mijn gedachten gingen echt met mij op de loop en waren meestal negatief. Bijvoorbeeld: je ziet er niet uit, je bent niets waard, waarom heb je daar niet aan gedacht, waarom kun je het huis niet op orde houden etc. Ik had totaal geen eigenwaarde en ook niet het besef om bij vrienden of familie hulp te vragen. Ik doe het wel alleen, was mijn motto.

Gelukkig heeft de therapie mij heel veel goeds gebracht: mijn hoofd is vrij van gedachten, ik heb genoeg eigenwaarde om iedere dag weer positief te zien en te genieten van de dingen die ik doe en van mijn gezin. Het stukje hulp vragen blijft nog lastig voor mij, maar ik ben me er wel bewust van dat het niet erg is om aan te geven dat iets niet lukt. En ik laat me niet meer zo leiden door anderen, ben niet meer bezig met wat anderen zeggen of ervan zullen denken. Ik ervaar alles veel gemakkelijker, veel relaxter. Kortom, ik zit goed in mijn vel en ben Jeannette echt heel erg dankbaar voor de manier waarop zij mij heeft geholpen. Ze luistert goed, weet je echt bij de kern van het probleem te brengen en geeft tips om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb er echt enorm veel aan gehad!

 

Man, 47 jaar
9 november 2017

Van denken naar voelen: “de problemen te lijf gaan”. Ik ben een hele slimme denker. Mijn mentale kracht geeft mij comfort. Dat is leuk, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik steeds mijn depressieve klachten vanuit het mentale het hoofd heb proberen te bieden. Voor ik bij Movere kwam heb ik verschillende ‘praat’therapieën gevolgd. Die hebben mij tot op zeker hoogte geholpen; vooral doordat ze mij inzicht gaven.

Bij Jeannette Maarse heb ik ook wel gepraat, maar vooral gevoeld en gedaan. Door haar behandeling heb ik mijn problemen vanuit een fysiek ervaren benaderd. Ik heb gevoeld waar bij mij knopen en blokkades zaten. Ik heb plekken in mijn lijf gevonden waar zich verdriet en boosheid ophoopte en samenklonterde. Daarna hebben we liefdevol en vanuit vertrouwen die plekken zachter gemaakt. Hierdoor is weer veel meer gevoel gaan stromen en zijn mij klachten significant afgenomen.

Christel, 44 jaar,
Oktober 2017                                                                                                                                                                  Het is ongelooflijk hoeveel wijsheid er in je lichaam zit. En hoe vaak ik het gevoel had alleen maar een hoofd te zijn, terwijl ik nooit naar mijn lichaam luisterde. Jeannette laat op wonderbaarlijke wijze zien wat je lichaam je kan vertellen over je staat van zijn, wie je bent en hoe overtuigingen uit het verleden nog steeds doorwerken in je fysieke lichaam.

Elke keer werkten we een door mijzelf gekozen onderwerp verder uit en steeds stond ik weer versteld over het verloop en de uitkomst van de sessie. Jeannette laat je zelf voelen en ervaren, waarbij ze op de achtergrond een kalme en warme aanwezigheid is. Ik ben me meer bewust geworden van mijn lijf en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. En heel belangrijk, heb ik geleerd om meer mijn grenzen aan te geven en te bewaken. Je lichaam is een prachtig instrument, dat vaak al eerder signalen aangeeft voordat je hoofd het überhaupt kan beredeneren.
Jeannette, bedankt voor de geweldige ervaringen!

Mathijs, 28 jaar
Oktober 2017

In maart 2017 ben ik via Argo bij Jeannette terechtgekomen. Mijn hulpvraag aan Jeannette was: hoe kan ik met de spanning in mijn lichaam omgaan en de daar uit voortkomende lichamelijke klachten? Ook wilde ik graag bereiken dat ik vertrouwen in mijn lichaam kon hebben en me veilig en sterk kon voelen bij mijzelf.

Tijdens de sessies heeft Jeanette mij geleerd mijn angst/paniekgevoelens te herkennen. Zo lukt het mij beter de lichamelijke reacties, die uit de spanning voortkomen, te plaatsen en durf ik spannende situaties beter aan te gaan. Ik ben niet meer bang voor het gevoel dat bij spannende situaties ontstaat omdat ik heb geleerd hoe ik hiermee om kan gaan.

Wat ik heel prettig vond aan de therapie was dat ik zelf lastige situaties kon inbrengen. Vaak bracht ik tijdens de sessie een nog komende gebeurtenis in, die bij mij een angst/paniekgevoel opwekte. Wat ik een grote kracht vind van Jeannette is, dat ze luisterde naar mijn vraag en daar direct oefeningen bij kon toepassen die voor mij erg helpend zijn geweest. Elke sessie kwam ik terug met het gevoel weer een stap verder te zijn.

Nu ik de therapie heb afgesloten, gebruik ik de tools die Jeannette mij gegeven heeft in veel situaties. Ik heb vertrouwen gekregen in mijzelf en in mijn lichaam, ik voel me steeds sterker en veiliger bij mijzelf.

Ik houd er normaal niet van om iemand een 10 te geven aangezien dan eigenlijk alles perfect moet zijn geweest. Maar ik kan simpelweg niks bedenken wat ik tijdens mijn behandeling anders had willen zien. De enige tip die ik kan geven is om vooral op deze manier door te blijven gaan met de behandelingen!

Vrouw, 31 jaar
Augustus 2017

Twee- en een half jaar geleden ben ik via Argo bij Jeannette terecht gekomen. Ik had angstklachten, paniekaanvallen, was onzeker en onrustig. Ik zat vooral veel in m’n hoofd en voelde maar weinig. Ik had de behoefte aan meer rust door dichter bij mezelf te komen. Onder de liefdevolle en deskundige begeleiding van Jeannette ben ik mijn eigen proces aangegaan. Dit bestond uit signaleren in mijn lijf wat dat aan gaf en van daaruit volgen wat het betekende. Zo kwam ik stapje bij stapje, beetje bij beetje, dichterbij mezelf.

Ik heb waanzinnig moeilijke momenten gehad maar ook ontzettend mooie ontdekkingen gedaan. Het traject is geresulteerd in het resultaat waar ik op had gehoopt, maar niet had durven dromen; ik kan oprecht zeggen dat ik dichter dan ooit bij mezelf ben, kan handelen vanuit m’n gevoel en respect heb voor wat dat zegt, zonder me druk te maken over wat anderen daar misschien wel niet van denken. Dit geeft me een gevoel van vrijheid en rijkdom die eigenlijk niet in woorden te vatten is.

Ik ben Jeannette erg dankbaar voor de wijze waarop ze me in het hele proces begeleid heeft. Ze heeft erg goed aangesloten bij mijn behoefte, wat ik nodig had en heeft me met heel veel zachtheid en veiligheid ondersteund. Ik zou iedereen, die behoefte heeft aan meer contact met zichzelf, bezinning vanuit een hulpvraag of ondersteuning nodig heeft, aanraden eens met Jeannette te gaan praten. Ze was mijn rots in de branding; nu ben ik dat zelf en dat voelt rete goed!

Nadia, 31 jaar
December 2016

Voor mij werkte het erg goed om niet alleen over mijn hulpvraag te praten, maar het direct in mijn lichaam te ervaren. Hierdoor kon ik me de lessen nog meer eigen maken. Ik heb veel beter leren voelen wat er in me gebeurt. Ook heb ik veel meer leren vertrouwen op wat mijn lichaam aangeeft en het accepteren. Ik vond de oefeningen wel soms spannend, maar het hielp enorm dat er altijd ruimte was om dat aan te geven, een stapje terug te doen, of door te gaan met wat zich hierdoor weer aandiende. De behandelruimte vond ik erg mooi. Ik kreeg het gevoel in de sauna te zijn, passend bij een moment van aandacht voor mezelf. Ik voelde me van het begin op mijn gemak bij Jeannette. Ik kon bij haar gemakkelijk mijn emoties er laten zijn. En dat zegt voor mij heel wat.